Anne-Wytske leert van Holland's Next Top Model

 • RENKUM De Renkumse Anne-Wytske Hoekstra (21) kijkt terug op een prachtige ervaring. Ze heeft meegedaan aan het televisieprogramma Holland's Next Top Model, kwam enorm ver maar haalde de finale net niet. Nu ze erop terugkijkt is ze opgelucht maar trots. Het is een opstap naar meer. Anne-Wytske Hoekstra is leergierig en breed geïnteresseerd. Ze wil graag het vak in als model.

   

  ,,De deelname aan het programma Holland's Next Top Model begon voor mij eigenlijk als een verrassing. Een vriendin had me namelijk opgegeven." Tja, en dan begint het pas goed voor het Renkumse model dat als scholiere op het Dorenweerd College heeft gezeten.

   

  ,,Meer dan duizend meisjes gaven zich op voor de casting. Er volgde een screening en er werden foto's gemaakt om te kijken of je fotogeniek bent. Verder moest ik 'lopen' om het showen (catwalk) te testen. Daarnaast was er aandacht voor je karaktereigenschappen. Ben je wel geschikt voor televisie, wie is Anne-Wytske nou eigenlijk?" Het was haar snel duidelijk, bij Holland's Next Top Model komt meer kijken dan een mooie look alleen. Als model moet je veel in huis hebben en sterk in je schoenen staan. ,,Dat is juist ook wat ik ambieer."

   

  UITZENDING Na die casting aan het begin van het jaar, was het tijd voor de volgende stap. Met een soort van smoes kreeg ze een uitnodiging om naar Amsterdam te komen. Er waren nog 65 kandidaten over. ,,Na aankomst kreeg ik vrijwel direct te horen: je zit in de uitzending. Direct stonden de camera's voor mijn neus. Dat maakte deel uit van het programma. Ook een goede test overigens. Als model moet je je altijd bewust zijn van aandacht en daar professioneel op reageren."

   

  BEDANKEN Elke week kwam ze verder in het programma. Totdat ze op dinsdag 11 oktober 'strandde'. In een filmpje bedankte ze het publiek en iedereen die haar gesteund heeft. ,,Super bedankt dat jullie op mij gestemd hebben."

   

  ,,Ik wil verder in deze wereld. Ik ga op zoek naar een passend modellenbureau, en als dat in het buitenland is, zou dat helemaal mooi zijn." Het liefst wil ze aan de slag als high fashion model. De modellenwereld bestaat namelijk uit verschillende richtingen met de nadruk op bepaalde stijlen. 

   

  ,,Sowieso ben ik breed geïnteresseerd. Ik twijfelde vroeger al tussen schrijfster worden of 'iets' doen in de architectuur. Voorlopig focus ik me op modellenwerk. Op een catwalk voel ik me helemaal thuis en op mijn gemak. Maar ik sluit ook niet uit dat ik later ook op organisatorisch gebied in de modellenwereld aan de slag ga. Om me met het totaalplaatje bezig te houden."

   

  Al met al kijkt de jonge Renkumse terug op een onvergetelijke tijd. Dat pakt niemand haar meer af.

   

  Bron : Hoog en Laag.nl