Voor het eerst in België: een Miss en Mister Tattoo verkiezing

 • Voor het eerst in België: een ‘Miss en Mister Tattoo’ verkiezing

  ThemabeeldFoto: REUTERS

   

   

  Tatoeages zijn populairder dan ooit tevoren. Zo populair dat er voor het eerst een ‘miss en mister tattoo’ verkiezing zal plaatsvinden in ons land. De winnaar zal gekozen worden door een vakjury die bestaat uit de professionele tatoeëerder Daniel Decot, gerenommeerd fotograaf Anthony en Philippe Scofield, bekend van Ninja Warrior. De finale vindt eind januari plaats in Brussel, inschrijven kan nog tot eind oktober.

   

  OPROEP.Heb jij ook een kunstwerk van je lichaam gemaakt en overweeg je om je in te schrijven voor de verkiezing? Stuur dan zeker ook je beste foto’s naar hier@reageren.be. Alvast bedankt!

   

  “De kandidaten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen”, zegt organisator Raphaël Warny. “Ze moeten Belg zijn, tussen 1986 en 1998 geboren zijn en zichtbare tatoeages hebben.”

   

  Coralie (26) uit Namen heeft zich al kandidate gesteld. “Een tatoeage is een filosofie”, zegt ze. Op haar lichaam heeft ze voor 1.700 euro aan tattoos. “Van geen enkele heb ik spijt.” Ze heeft onder meer rozen, luipaardvlekken, een horloge en een Engelse quote: ‘Never a defeat, always a lesson’ (‘Nooit een nederlaag, altijd een les’, nvdr).

   

  Negatief

   

  Ook fitnesscoach Grégory uit Waterloo waagt zijn kans. Hij heeft een indrukwekkende tattoo over zijn torso, schouders en beide armen tot aan zijn handen. “Ik doe mee aan de wedstrijd omdat tatoeages nog steeds een negatieve connotatie met zich meedragen”, zegt hij. “En daar is geen enkele reden voor.” De winnaars vertrekken voor een week naar Miami waar ze onder een stralende zon een fotoshoot zullen houden. Heb je tattoos en wil je een kans wagen? Dat kan op: www.missmistertattoo.be.

   

  Bron : Het Belang Van Limburg