Deze drie Antwerpse vrouwen maken kans op Miss België-kroontje

 • Deze drie Antwerpse vrouwen maken kans op Miss België-kroontje

  Elisabeth Van Dijck uit Geel, Rosmine Bahizi uit Antwerpen en Aicha Tytgat uit Borgerhout.Foto: BELGA

   

  Voor de Miss België-kandidates kan het echte werk beginnen: in discotheek Carré werden de dertig finalistes voorgesteld. Antwerpen stuurt de top drie van de provinciale verkiezing.

  Met vijftien Nederlandstalige en evenveel Franstalige finalistes loopt het Miss België comité voorlopig alvast geen enkel communautair risico. Op de finale-avond zelf durft dat wel al eens anders zijn. En West-Vlaanderen, de thuisprovincie van organisatrice Darline Devos, zal altijd wel met argusogen worden gevolgd. Met acht van de dertig finalistes is dat dit jaar wellicht niet anders. Vanuit Antwerpen mag de top drie van de provinciale verkiezing mee op reis en naar de eindshow op zaterdag 14 januari: Miss Antwerpen Elisabeth Van Dijck uit Geel, Aicha Tytgat uit Borgerhout en Rosmine Bahizi uit Antwerpen zelf. Van Van Dijck weten we al dat ze zich bijzonder inzet voor het goede doel en dat ze de dochter is van een Kempense ondernemer en een rechter bij de correctionele rechtbank in Hasselt. De twee anderen hebben Afrikaanse roots. Tytgat is ondanks haar Arabische voornaam niet van Arabische afkomst, maar komt uit een internationaal gezin met een Belgische mama, een papa van Guinea-Bissau, een halfzus die half Tunesisch en half Belgisch is en een vriendje die half Nederlands en half Congolees is. Een meisje dat weet wat ze wil ook, want op haar zeventiende ging ze alleen studeren in Amerika en op haar negentiende kocht ze al een appartement. Bahizi heeft Rwandese roots en studeert Chinees.

   

  De tien provinciale Missen werden dit jaar trouwens allemaal weerhouden, wat in het verleden niet altijd het geval was. In Luxemburg gebeurde wel een wissel, want de verkozen Miss Marine Toussaint moest daags nadien haar kroontje inleveren omdat ze zich neerbuigend over de concurrentie had uitgelaten in een Facebookfilmpje. Daarop werd vorige week Elisa Arnould als Miss gekroond van de provincie die in de 88-jarige geschiedenis van de verkiezing nog nooit won.


  Deze drie Antwerpse vrouwen maken kans op Miss België-kroontje
  Alle kandidates op een rijtje.Foto: BELGA

  Name dropping

  De dertig finalistes deden maandagavond alvast hun uiterste best om ervoor te zorgen dat pers en jury hun naam onthielden. Een beetje name dropping kan daarbij helpen. Van Romanie Schotte uit Assebroek die samen is met Stefan, de broer van Louis Talpe over de Limburgse Deborah Schols die met schoonbroers Wim Ballieu (Balls & Glory) en Nico Van de Velde (de oprichter van het productehuis Hotel Hungaria) bekende schoonbroers heeft. En wat te denken van Raphaella Deuringer uit Waterloo, die Justin Bieber al tweemaal ontmoette, maar ook Bruno Mars toevallig tegenkwam op de Louizalaan in Brussel en ooit door een wedstrijd Taylor Swift kon begroeten? Niemand doet evenwel beter dan de Deerlijkse Delphine Devos, wiens grootvader ... de beroemde duivenmelker Etienne Devos is.

  De hele bende mag van 16 tot en met 23 oktober naar Kreta op reis om de verkiezingsshow van 14 januari 2017 voor te bereiden.

  Bron : Gazet Van Antwerpen